Dit weekend staat Blues Peer voor een stevige uitdaging. De programmatie oogt uitnodigend en vol verrassingen. Het is intussen al de 27e keer dat het festival georganiseerd wordt.

Op vrijdag 15 juli sluiten de Belgian Blues All Stars de dag af. Deze band speelt met een wisselende bezetting. Dit keer zijn vooral Big Dave (vocals, bluesharp) en Walter Broes (gitaar) van de partij. Magie verzekerd.

Op zaterdag 16 juli kijken we vooral uit naar het optreden van Ian Siegal en zijn band. Hij zoekt zijn inspiratie vooral in de Missisippi Delta Blues. Een mix van blues en rock, overgoten met de meest greasy saus die je in de modder van de Missisipi Delta kan bereiden.

Op zondag 17 juli verwachten we heel veel van Ray Manzarek en Robby Krieger of the Doors. Deze 2 tenoren waren samen met Jim Morrison verantwoordelijk voor de sound van de Doors.  De fans kijken uit naar vooral de nummers The End en Love me Twice...

Een waardige afsluiter van deze editie wordt zeker de Brian Setzer's Rockabilly Riot.  Benieuwd naar hun nieuwe nummers, maar ook de klassiekers van de Stray Cats.

Het wordt zondag ook uitkijken naar de swingende UK rising stars Kitty, Daisy en Lewis.  Inderdaad 2 lovely zussen en een broer..

Peer 2011 verwacht de massa, met of zonder regenscherm : gewoon de blues-beuk erin en feesten.

Info klik hier

Je vindt maandag een uitgebreid fotoverslag op Nnieuws samen met onze blueskenner & fotograaf Frans Geens.